Om os

Vi er Farmas

Vi er med afdelinger i Farsø, Viborg, Herning og Brønderslev landets største New Holland forhandler med speciale inden for salg og service af landbrugsmaskiner. I dag beskæftiger vi over 90 medarbejdere og servicerer kunder i Nord- og Midtjylland.

Vores primære kundegruppe er både store og mellemstore landmænd, maskinstationer, men også entreprenører, byggevirksomheder og det kommunale park/vej væsen med flere. Vi har en af markedets bredeste produktprogrammer med New Holland AG og CE, Kverneland, MI, Kuhn, Hardi, Danfoil, Fasterholt, Giant og mange flere.

Vores webshop henvender sig både til private og erhverv, vi er leveringsdygtige i både have-park maskiner fra Husqvarna og Stihl, legetøj fra Bruder og Siku, værktøj fra Kramp, haveredskaber fra Fiskars og Lysbro samt meget mere.

Farmas historie

Firmaet blev grundlagt i 1941 under navnet Farsø Maskinværksted. Grundlægger var Kr. Nielsen, der startede en produktion af transportører til brunkulslejrene, samt fremstilling af reservedele til biler under krigen, VVS arbejde m.v. I 1953 optager man forhandlingen af Porsche traktorer, siden Bukh traktorer. I 1960 får man forhandlingen af Dronningborg mejetærskere. I 1968 bliver traktorforhandlingen skiftet ud til Ford traktorer.

Man ændrer firmaet til A/S i 1971 og Poul Nielsen, hvis farbror havde startet virksomheden, bliver direktør. Nogle få år senere flytter man fra Farsø by til den nuværende adresse Fabriksvej 1. Her etableres ny virksomhed på 2300m2. Der er senere udvidet af nogle gange, således der i dag er 10.000m2 under tag.

I 90-erne bliver der globalt omrokeret en del på landbrugsmaskinmarkedet. Fiat fabrikkerne køber Ford traktor fabrikkerne. Forinden har Ford købt Clayson mejetærsker-fabrikken. Med opkøbene er det nødvendigt at finde et nyt navn for selskabet, nemlig New Holland. Samtidig beslutter Fiat fabrikkerne at sælge deres egne detail-forretninger, hvorfor Traktorkompagniet i Farsø bliver sat til salg og overtages af Farsø Maskinværksted.

I 1998 ønsker Poul Nielsen at lade sin datter Anette Rosengreen komme ind og lede virksomheden, og Anette udnævnes til direktør for virksomheden.

Firmaet har længe haft ønsket om at styrke sin position sydpå og køber i 2001 en eksisterende New Holland forhandler i Viborg – TS Maskincenter. Virksomhedens bygninger er fra 1998 og der er 2300m2 under tag. I Viborg sælger og servicerer man landbrugs-maskiner i lighed med Farsø - Derudover er vi i Viborg specialiseret i salg og service af entreprenørmaskiner.

De administrative opgaver er allerede på nuværende tidspunkt centraliseret i Farsø.

Opkøbet af den nye afdeling giver anledning til at finde et fælles navn for de to virksomheder. Efter mange og grundige overvejelser bliver vi enige om det nye navn for firmaet skal være Farmas Farsø og Farmas Viborg. Navneskiftet sker i 2001. Et navn og logo vi har været glade for og stolte af siden.

I 2013 sker der en omstrukturering af New Holland forhandler-nettet i midtjylland og vi får muligheden for at udvide vores aktiviteter mod syd. Det betyder at vores New Holland forhandlerområde udvides til at dække helt ned til Videbæk, Kibæk og over til Silkeborg. Centralt i det nye område ligger Herning, hvor vi i starten af 2014 begynder opførelsen af en helt ny 2800 kvm bygning med værksted, lager, salg og udstilling. Ca 1 år senere, i starten af 2015 flytter vi ind i de nye lokaler og har nu 3 fuldt funktionelle afdelinger.

Kun få år efter, i 2017, sker der endnu en omstrukturering, men denne gang mod nord. Vi fordobler forhandlerområdet til nu også at dække Vendsyssel og Østhimmerland. Det resulterer i at vi etablerer en 4. afdeling i Brønderslev, som skal dække Vendsyssel.

For at styrke positionen i Østhimmerland indgår vi i slutningen af 2017 en aftale med Ole Hedeman Maskinforretning i Storvorde, som pr. 7. dec. 2017 bliver New Holland områdeforhandler.

I januar 2019 tages næste spadestik til sikring af Farmas' fremtid og der indledes et glidende generations skifte med Anettes søn Ole Rosengreen, der pr. 1. januar udnævnes til Underdirektør.